Skibet træskib båd sejlads

Skibet har strøget masterne

Skibets master er taget ned. Det gamle træskib Skibet skal nemlig på værft, så det er klar til sejlads i den nye sæson.

Skibet er på værft frem til den 31. maj, hvorefter det sejler til Holbæk. Her lægger træskibe fra hele landet til i forbindelse med Træskibs Sammenslutningens årlige Pinsetræf.

Skibet træskib båd sejlads
Sådan ser det ud, når master og tovværk er lagt ned. Til sommer bliver båd med mast og sejl igen søsat, så Skibet igen kan få vand under kølen.

Skibet skal på værft, så det kan blive klar til sejlads i den nye sæson. Derfor skal masterne på det gamle træskib tages ned. Det skete lørdag den 23. februar.

800 kg ballast blev ved lejligheden slæbt i land, og “Skibet” har hævet sig 20 cm i stævnen.

Skibet er et træskib for fulde sejl


Sådan så Skibet ud lørdag formiddag, før masterne blev taget ned. Det gamle træskib er bevaringsværdigt og støttes blandt andet af Skibsbevaringsfonden.

Arbejdet med at få master, sejl og anden ballast af Skibet tog det meste af formiddagen. Træskibet ligger nu som et pindsvin uden pigge i Aarhus Havn. Synet er en anelse vemodigt, når man helst vil se Skibet for fulde sejl.

2 kvinder og 4 mand arbejdede på at få træskibets master ned og rigget dem af Skibet. Al ballasten med sejl blev lagt op på land, inden der blev serveret frokost, øl, kaffen og kagerne.

Træskibet Skibet tages op i uge 10 – så er det foreløbigt slut med sejlads indtil senere på sæsonen.

Skib uden sejl – men kun i en periode

Sådan ser Skibet ud uden master. Træskibet med sejl og ror og hele molevitten skal på værft og tages snart op af vandet.

Skibet skal på værft i Løgstør. Værftet i Løgstør er eksperter i at renovere og vedligeholde ældre træskibe og gøre dem klar til sejlads.

Torsdag i uge 10 bliver skibet taget op af vandet med en kran og kørt til værftet. Så er det foreløbigt slut med sejlads i en periode, mens skibstømrerne på værftet får tilset Skibet.

Skibet er en båd af typen galease

Her kan man se, hvordan masterne på båden ser ud.
I modsætning til andre ældre træskibe, er den forreset mast højere end den bageste.

Skibet er en galease. Det er en type træskib, hvor den forreste mast er højere end den bageste og giver en anden form for sejlads end på andre både.

Når Skibet er klar til sejlads igen, så har sejlersæsonen for landets andre træskibe været i gang i noget tid. Forhåbentligt kan Skibet alligevel nå at være med til klassiske sejladser som Fyn Rundt, hvor rigtig mange gamle og bevaringsværdige træskibe og både deltager.Udgivet

i

af

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *